vasárnap, július 27, 2014

INSPIRATION | Érd el a céljaid!


Hello Édeseim! Hogy vagytok? Remélem jól és kipihenten ezen a talán esősnek ígérkező vasárnapon. Eljutott a tudatotokig, hogy ez július utolsó vasárnapja? Jézus, én bele sem akarok gondolni. Egy kicsit ugyan - be kell vallanom - várom a sulikezdést, mivel minden nap láthatom majd az ottani barátaim, de a nyarat semmiért nem cserélném el...
Szóval, hagyjuk is az iskola gondolatát, még ráérünk vele (egy hónapig)! Beszéljünk inkább a mai posztról.
A mai témám: a célok. Nektek vannak?
Nos, azt hiszem céljai mindenkinek vannak. Legyen ez akár az álomsúly elérése, a kitűnő érdemjegyek az eljövendő iskolai év végén, eljutni valahová, teljesíteni a bakancslistát, új barátokat szerezni, és egyéb hasonló kisebb, vagy nagyobb volumenű tervek.


Hogy elérd a céljaid, elsőként a legfontosabb alaplépést kell megtenned: Higgy magadban! Ez - akármennyire is egyszerűnek hangzik - nehéz és bonyolult feladat. De meg kell lépned, el kell hinned, hogy a célod elérése érdekében bármire képes vagy, és vagy annyira erős és határozott, hogy mindenkit le tudsz győzni, aki az utadba merészel állni. "Aki azt mondta, hogy neked nem fog menni, vagy hogy nem fogod véghezvinni a célod, azok az emberek félnek a legjobban attól, hogy sikerülni fog." 
Mert igenis, ha elhiszed, sikerülni fog. Meg fogod csinálni! 


"A jó dolgok sosem a komfort zónánkból érkeznek" - talán az egyik legigazabb dolog, amit eddig hallottam. Az álmaid gyakran olyan dolgok, amik nem épp a legközelebb állnak a mindennapi személyiségedhez, néha ki kell lépned a kis megszokott köreidből. Ez első hallásra borzalmas lehet, de amint átéled, és legyőzöd a félelmet, feltöltődsz adrenalinnal, felpörögsz és fantasztikusan fogod magad érezni! Ehhez csak egy dolgot kell tenned: félretenni minden félelmet és visszahúzódást, ami benned van, és ... Lépni!


Tehát: minden rajtad áll. "Minden amit teszel, a saját döntéseiden alapszik. Nem a szüleid, nem a múlt béli kapcsolataid, a munkád, a gazdaság, az időjárás, egy veszekedés, vagy a korod, amit okolni kell. Te, és csak is TE vagy felelős minden döntésért, vagy választásért, amit meghozol." Szóval - döntened kell. Meg akarod csinálni? Igen? Tényleg vágysz rá? Akkor tegyél érte! Tégy a célért, ami a szemed előtt lebeg és soha, de soha ne merészeld feladni! (Gondolj arra, hogy később mennyire megbánnád. Ha most belekezdesz a jövőbeli te meg fogja köszönni a jelenben élő önmagadnak!)


"Légy a szurkolója és az ideálja annak, amiben hiszel." Seperd el a sok felesleges, túl tökéletes modellt - a túl sovány pálcika lányokat, az élettelen, karrierista nőket -, és légy a saját magad ideálja. Légy olyan, amilyen Te vagy! Higgy az álmodban, szedd össze az erőd, és kombináld össze magadat, azzal, amilyenné válni akarsz, amit elszeretnél érni. Ha sikerül - önmagad lehetsz, egy új céllal a szemed előtt.


Te vagy a királynő. "Ragyogj, mintha az egész univerzum a tiéd lenne!" Emeld fel a fejed, és... lépj! Tegyél érte, ne hagyd, hogy bárki megállítson! Tiéd a világ, lépj ki úgy az utcára, hogy hiszel magadban! Ne az utca térköveit figyeld mikor sétálsz, légy nyitott a külvilágra - mert ez az egyetlen mód, hogy megismerj új embereket, új tájakat, új célokat!

Nos, mi az én célom? Kiélvezni a nyár maradék részét, sok új barátot szerezni, az eljövendő sulis évben jó jegyeket szerezni, betartani az edzéstervem, vezetni a blogom... és még vagy ezer más dolog, amiket túl sokáig tartana leírni...

Na, Cukik, remélem nektek is vannak ilyen szép hosszú vagy rövidtávú céljaitok, és abban is nagyon hinni szeretnék, hogy ez a bejegyzés inspirált Titeket a megvalósításukra! Szóval soha nem adjátok fel, tartsatok ki, és ne hagyjátok, hogy bárki, vagy bármi akadályozzon!

Nos, Drágáim, ennyi lettem volna mára! Ha van véleményetek írjátok le kommentben, esetleg chaten, vagy e-mail-ben, ha pedig lustik vagytok gépelni, csak nyomjatok egy pipát az egyik jelölőnégyzet mellett! Ha lemaradtatok volna az előző posztról, itt visszaolvashatjátok, a következő pedig két teljes napon belül érkezik!
Illetve, ha több ilyesmi posztot szeretnétek látni, kattintsatok ide!
Ha nem akartok lemaradni semmiről, nézzetek vissza hamar! Plusz, ha gyakran böngészitek a közösségi oldalakat, nyitva áll előttetek a Facebook csoportunk, a Tumblr oldalunk, és még a Bloglovin' is! Mindenképp lépjetek be, vagy nyomjatok egy follow-ot, ha nyomon akarjátok követni a blogot!:)
Remélem még talizunk veletek!

Sok puszi, 
SR Blog.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon inspirálóak a szavaid. Mivel most kezdem majd az egyetemet, rengeteg kisebb-nagyobb célom van, de annyira természetesnek vettem őket, hogy nem is gondoktam, hogy fontos lenne, inkább csak a magam számára feladatoknak tekintettem. De most kevésbé terhesnek látom őket. Köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon meghatottál, örülök, hogy ennyire jót tehettem ezzel a bejegyzéssel. :) Igazán nincs mit, és én köszönöm, hogy elolvastad, és felhasználod a tanácsokat az életed további szakaszán! Az egyetemhez pedig sok szerencsét, sikerülni fog!:)

      Törlés
  2. szia! egy jó tanács, amit úgy láttam már máshol is írtak neked, de nem fogadtad meg: "stuck in my mind' a helyes formája a címnek, "e" betű nélkül. valamint a kifejezést "stuck" formával használják, "stucked" formával szinte soha. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszönöm a tanácsot - ezt meg fogom fogadni! :)

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)