csütörtök, augusztus 07, 2014

PERSONAL | Irány nyaralni!


Hello Drágáim! Láttam, hogy az előző poszttól egy páran nem voltatok elragadtatva - később frissítve is lett. Szeretnék elnézést kérni, hogy nem vagyok dietetikus, és olyan dolgokat próbáltam leírni, amiktől ÉN, jól érzem magam. Ha ti nem, arról azt hiszem egyikünk sem tehet, mellesleg én senkinek nem akartam rosszat. A kommentek el lettek távolítva a poszt javítása után, az illető névtelen zsenik pedig tudják magukról, amit tudnak... Lényegtelen, lépjünk tovább. 
Nos, akármennyire is augusztus, még nyár van! Használjuk ki a családdal, és a barátokkal, menjünk el nyaralni, fedezzük fel a világot! Mivel én is most voltam egy egy hetes kiruccanáson, kicsit pihenni, gondoltam erről írok egy rövidebb beszámolót, plusz, ez a poszt egy kis meglepit is tartogat számotokra! :)
A bejegyzéshez csak a saját képeim kerültek felhasználásra!
Nézzünk is bele az útinaplóba!
Nos, merre is jártam? Menjünk végig a térképen... Magyarország, Dunántúl, Baranya megye, Pécs "alatt", Siklósi kistérség, HARKÁNY. /Nem, nem a madár "harkály", ez ny-nyel van/ Kisváros, fürdőjéről és jótékony gyógyhatású vizéről ismert. A kulturális fővárostól 25 kilométerre található, majdnem négyezer-egyszáz fő lakja. Területe kicsit kisebb, mint 26 négyzetkilométer. De mivel nem a földrajz a kedvenc tantárgyam, lépjünk is tovább. 
Hét napot, hat éjszakát töltöttem ebben a kisvárosban, távol az otthonomtól, Székesfehérvártól (körülbelül 220 kilométer a távolság a két hely között). Már korábban - 2008-9-10 nyarán - is jártam itt /csak egy másik apartmanban/, és idén a családommal közösen ismét arra esett a döntés, hogy itt töltjük a "relaxációs hetünket". Ez a mostani tényleg nem volt egy túl aktív nyaralás - leginkább csak városban sétálgatós, fürdős dolognak mondanám. Ezek mellett persze voltunk a nemrég felújított siklósi várban is, és még Pécsre is volt alkalmam leutazni, és eltölteni egy szép délutánt két remek emberrel. 


Az apartmanunk egy, a városközponthoz közeli, üdülő-övezetben, a Szent István utcában helyezkedett el. A tulajdonosok, egy idős házaspár, nagy vendégszeretettel vezettek minket körbe. Az épület előtt lévő kis kertet naponta gondozzák, ha nem esik az eső, locsolják, gereblyézik a kavicsokat, stb. Mikor beléptünk, egy fantasztikus, tiszta, rendezett belső tér vett minket körül. A legfelső, tetőtéri szinten voltunk elhelyezve /kép: felső kerek ablak/. 


A lépcsőházban az idősebb hölgy csodálatos festményei, és mozaikjai tették otthonosabbá a környezetet. A hölgy egyébként árulja is a remekműveket, bármikor megvásárolhatóak, mindegyik kézzel készült, a legprecízebb pontossággal és szépséggel.
Az eggyel alattunk lévő szinten két kisebb lakás, a földszinten pedig azt hiszem három, kevesebb szoba számmal rendelkező lakhely található. A tulajdonosok a szomszédban laknak, bármi probléma esetén egy telefonhívással riaszthatók. 


A lakás belső terét illetően, ismét nem panaszkodhattunk, mivel egy szépen berendezett helyre szállásoltak el minket. Egy rövid folyosóról nyílik a konyha, majd abból a fürdő. A folyosó másik oldalán, a konyhával szemben találjuk a franciaágyas-hálószobát. Tovább lépkedve, a kis folyosó végén egy hatalmas nappalival egybekötött kisebb "sarokszobát" találunk, két külön ággyal. Alvási lehetőséget biztosít még a három személyes kihúzható kanapé is. 
A lakás területe egyébként nyolcvan négyzetméter, három vagy több személynek, nagyobb családoknak, baráti társaságoknak tudnám ajánlani - egész kedvező áron.


A "kis kerek ablakból" kilátás nyílik a kertre, és a szomszéd épületekre/nyaralóházakra mindkét irányból. Az utca szinte csak üdülőkkel telített, ott lakót nem igazán látni. A házak többsége bérelhető. 


Harkány szépségéről nem túl sok fényképet tudok mutatni /mivel elfelejtettem fotózni :(/, de ezt a szökőkutat megörökítettem. Egy hotel előkertjében lelhettek rá, éjszaka, ahogy a képen is látszik, kivilágítva lélegzetelállító. Mivel egy képben nehéz megmutatni, egy saját videót is megnézhettek róla ezen a linken. Szerintem ez a város egyik legszebb, és legegyedibb része. 


Pécs csodálatos, elmondhatatlanul szép kulturális fővárosunk. Magyarországon az ötödik legnagyobb város, gyakran jó programokon vehetünk részt itt. Harkányból távolsági busszal utaztam ide, egy napra, amikor volt szerencsém megismerni két új, kedves barátnőt. Előzőleg lebeszéltük a találkozót, majd mikor eljött a nap körbevezettek a fontosabb látnivalóknál. Mivel érkezésemkor szakadt az eső, bemenekültünk az Árkádba, körbejártunk pár boltot, majd utána a Széchenyi téren voltunk, majd a Székesegyháznál /sőt benne is/, illetve láttunk még egy eldugott kis utcában rengeteg lakat-falat, plusz, volt még szerencsénk pár szökőkúthoz is. 
Nektek is ajánlom, hogy legalább egy napra menjetek le Pécsre - megéri! :)


És egy utolsó programajánló - a siklósi vár. Ha egy picit is érdekel a történelem, megismernéd a középkor birodalmát - itt a helyed! A látogatók itt betekintést nyerhetnek a várbörtönbe, a kínzókamrába, hadtörténeti és bútorkiállítást tekinthetnek meg, bemehetnek a templomba, Kanizsai Dorottya rózsakertjébe, és körbesétálhatják a vár karzatát is, ahonnan elbűvölő kilátás nyílik Siklós városára. 


Szerencsére volt alkalmam erről egy panoráma fotót is készíteni, amit itt is megosztok veletek.
Szóval ne habozzatok ellátogatni Siklósra sem, főleg - mivel két éve nyitottak egy meleg vizű fürdőt is, ami pontosan a vár mögött helyezkedik el. 

PLUSZ program ajánló: 
  • Máriagyűdi kegyhely
  • Mohács - kompozás a Dunán
  • Pécsi állatkert & vidámpark
  • Siklósi Dzsámi
  • Szigetvári vár
  • Villányi borvidék /a szüleiteknek, vagy ha már elmúltatok 18 évesek/
És ha valamit kihagytam volna, nézzetek körül a neten, rengeteg egyéb-más programot találhattok!
Tehát, ennyit az útinaplómról, köszönöm hogy beleolvastatok! Én nagyon jól éreztem magam, de jó újra itthon lenni a barátaimmal, mivel eszméletlenül hiányoztak az elmúlt héten. 
Ha tetszett a bejegyzés pipáljatok és kommenteljetek, ha nem - akkor is! ;) Tudjátok, hogy számítok rátok, és minden vélemény fontos!

Most pedig elérkezett az ideje, egy kis "meglepetésnek", ami három dologból áll össze... *dobpergés*

Elsőként egy újabb adag hála, mivel meg kell nektek köszönnöm a több, mint 5000 oldalbetöltést, és a 29 feliratkozót! Csodálatosak vagytok, mindannyian! Ez az eredmény számomra nagyon sokat jelent, főleg, hogy eddig nem sok negatív visszajelzés érkezett a bloggal kapcsolatban! 

Másodsorban köszönöm, hogy két héten keresztül aktívan szavaztatok! Ez a kis mini-voksolás vasárnap lezárult, most szeretném kihirdetni az eredményt:
Összesen 34-en szavaztatok /wáó, köszönöm, cukik!/, több választ is lehetett jelölni. Így jött ki az eredmény, miszerint:
  1. helyezett: a DoItYourself - 22 szavazattal (hatalmas fölénnyel)
  2. helyezett: a Ruha összeállítások - 9 szavazattal (eléggé lemaradva az elsőtől)
  3. helyezett: a Termékteszt és Tapasztalat - 8 szavazattal (éppen hogy csak lemaradva az előzőtől)
  4. helyezett: a Személyes - 7 szavazattal (pont lecsúszva a dobogóról)
Szóval a szavazás le is került az oldalról - hamarosan lesz egy újabb! ;) 
Addig is, felhasználom ennek az eredményét, tehát a posztok valami hasonló megoszlásban lesznek!
Kéthetente kedden, a #tip nap, ezentúl egy jó ideig #diy nap lesz, mivel erre van a legnagyobb vevőkör! Ruha összeállítások ezentúl is lesznek, minden posztban, plusz Tumblr-ön is rengeteget találtok! Terméktesztek a #freestyle péntekeken várhatóak, #tag-ek formájában. Személyes posztok körében szinte az összes posztomat felsorolhatnám, mivel ez egy személyes témájú blog /is/, ezen változtatni nem nagyon tudok.
Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki voksolt, remélem elégedettek vagytok az eredménnyel, és hamarosan, majd jókedvűen olvassátok az új bejegyzéseket! ^^

A harmadik bejelenteni valóm, pedig kicsit nagyobb keretű, ezért is hagytam a végére. Igaz, eddig is volt már egy Facebook csoportunk, ahova már 12 aktív tag lépett be - remélem hamarosan egyre többen csatlakoztok! És most, azt hiszem eljött az ideje, hogy létrehozzunk egy Facebook oldalt is! Ez akkor fog létrejönni, ha elérjük a 30 feliratkozót a blogra - szóval srácok, hozzatok össze még egy embert! ♥♥♥
Hogy mire is lesz ez jó? Ha nyomon követitek majd a 'Styleriginal on Facebook'-ot, naponta több képes poszttal is találkozhattok majd! 
Többek között:
  • #dailyoutfit - egy összeállítás minden reggel
  • #foodspiration - egy étel minden délelőtt (+ recept)
  • #fitspiration - egy edzésre inspiráló poszt minden délután
  • #dailyquote - egy idézet minden este
PLUSZ:
  • Blogposztok - amint kitettem, jelzek az oldalon
  • Tumblr frissítés jelzések
  • Blog frissítés jelzések
  • Ajánlók
  • És minden, ami egy kicsit is csajos!
Jól hangzik? Ha igen, akkor figyeljétek a blogot! Amint meg lesz a 30. feliratkozó megalakul az oldal! Hajrá, lányok, én már nagyon várom!! :3

Egyébként, mint mindenki tudja, hamarosan sulikezdés. Azt hiszem erről is lesznek majd a közeljövőben #backtoschool posztok, tippek, ötletek. Szeretnétek? Kommentben írjátok le, mire lennétek kíváncsiak ezzel kapcsolatban!

Ennyi lettem volna mára! Remélem elégedettek vagytok, és hamarosan visszanéztek! Ha lemaradtatok volna az előző posztról, itt visszaolvashatjátok - az egészséges életmódról írtam. A következő bejegyzés két napon belül jön, mindenképp kukkantsátok majd meg!
Illetve, ha érdekel titeket még több, hasonló poszt, itt böngészhettek!
Addig is, jöhetnek a véleményeitek kommentek, és pipák formájában rögtön a bejegyzés alatt! Kérdéseket is ide várok, illetve küldhettek nekem ötleteket, tippeket a bloggal kapcsolatban pl. e-mail-ben, illetve az oldalsáv chat-jében! Ha szoktátok böngészni a közösségi oldalakat, akkor csatlakozzatok a Facebook csoportunkba, nézzetek szét Tumblr-ön, illetve Bloglovin'-on is! Folyamatos frissítésekkel várunk titeket mindenütt! :)
Köszönöm, hogy olvastatok cukik, legyen jó napotok!

Puszi nektek,
SR Blog.

4 megjegyzés:

  1. Helló kedves! :)
    Elmondanám, hogy mivel magam is Baranya megyei vagyok, ráadásul elég közel lakok Mohácshoz /amit meg is említettél a posztban/ nagyon örültem a bejegyzésnek. Pécs valóban gyönyörű, mindenkinek érdemes ellátogatnia ide. Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok, remélem sokszor jöttök még errefelé!:)

    Üdv: Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett a poszt és leírtad a véleményed. Remélem még visszajutok valamikor Pécsre, akár több napra is!:)
      Puszi

      Törlés
  2. Szia! Örülök, hogy megemlítetted Pécset, ugyanis én ott élek, ám már a Vidámpark, és az állatkert sem üzemel :c

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy szólsz, igazából én is láttam a neten utólag, hogy felújítás van az állatkertben, de ott azt írták még kinyit... :/ Majd meglátjuk! ;)

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)