szombat, október 25, 2014

BLOGWEEN | Sugar skull (DIY smink)


Sziasztok Drágák! Igen, elmarad a szokásos bejegyzés, mivel valami újjal, és különlegessel érkeztem! Pár bloggerínával (linkek lent), úgy döntöttünk, idén összefogunk Halloween ügyben és egy nagy közös bejegyzéscsoporttal jelentkezünk - Október 25.-én 18 órakor. A téma egy szabadon választott maszk volt, ezért én - és egy kedves, segítőkész barátnőm - a "Sugar skull" mellett döntöttünk. Gondolom, már sokan hallottatok erről, de ha még nem, akkor bemutatnám: azt hiszem a koponya arcfestések kevésbé drasztikus, nőiesebb változataként írhatnám le. Ha nem vagytok profik - hozzám hasonlóan - akkor is el tudjátok készíteni. Nem lesz szükség semmilyen ördöngös dologra, azonban szemceruza, tus, szempillaspirál és alapozó legyen nálatok!
Kezdjünk is neki a halloween-i sminknek! :)


Mielőtt bármit is nekiállunk csinálni, tanácsos egy mintát választani magunknak. Nem szükséges feltétlenül ehhez igazodni, de ha kifogyunk az ötletekből, hatalmas mankó lehet. Én ezt a fenti képet választottam, bár kicsit másképp csináltam meg végül - pl. a homlokmintát és a szemek körüli karikákat.


A modellemet egy székbe ültetem, majd nekilátok lealapozni az arcát és a száját. Ezt - szokásommal ellentétben - három lépésben fogom végrehajtani - 3 Avon termékkel.
A haját hátrakötöttük egy copfba - ezt tanácsos végrehajtani ha nem szeretnétek mindenféle kencéket viszontlátni a hajatokon.


Elsőként a Clearskin blemish clearing bőrtónus javító krémet fogom használni. Az ujjbegyemre nyomok belőle egy kicsit, majd a kezemmel laza mozdulatokkal eldolgozom az arcán. Ezután egy korrektort - Clearskin blemish stick - viszek fel a szem alatti karikákra és a kisebb bőrhibákra. A végeredményt alapozóval rögzítem - ez is Avonos, de az üvegről már lekopott a felirat és sajnos emiatt semmit sem tudok leolvasni.


Az alapozást most nem púderrel, hanem hintőporral fogom fixálni. Ez adja majd meg neki, azt a "szép hullaszínt".


Egy kis tégelybe - ez lehet bárminek a teteje - beleszórok egy kis hintőport. Egy nagyobb, pufi fejű ecsettel felviszem az arcra, majd egy kisebbel a szemkörnyékre és a szájra.


Miután elég fehérnek ítélem, beszínezem a szemöldökét, illetve berajzolom a szem mintájának helyét (ez egy - nem tökéletes - kör, a szemöldökvonaltól, az orr kikerekedő részéig - mondhatni az arc közepéig) jelző alapvonalat - mindezt egy fekete szemceruzával.


Két szemceruzát használtam a művelet alatt. Az egyik az S-he stylezone 2in1 twin kajal ceruzája, aminek az egyik vége fekete, a másik pedig fehér. Én a feketét használtam most ki, a fehéret a mindennapi sminkemnél szoktam használni - az alsó vízvonalra.
A másik ceruza pedig a New York Color Automatic Eyeliner Pencil-je, a 38-as, Classic Black árnyalatban.
Az előbbivel a nagyobb, vastagabb vonalakat, az utóbbival a vékonyabbakat húztam.


Megvastagítom az alapvonalam, majd a szemöldökére kisebb félköröket rajzolok, végig a szemöldökvonalon.
Ezt végig a körön folytatva, elkészítem a szemeket...




Egy szempillaspirállal fixálom a tekintetét. (Egyébként erről már egy egész bejegyzést írtam, korábban... ITT megnézhetitek.)


Ő a Lovely False Lashes spirálja, ami mindkettőnk kedvence. Hosszít, dúsít, göndörít, és műszempilla hatást kölcsönöz a pilláknak.


Most a homlok következik, aminek egy részét - vékonyabb vonalak - ezzel a szemhéjtussal csináltam. Ő az S-he stylezone dip waterproof eyeliner-e, a 001-es, fekete árnyalatban. Ez egy vízálló tus, a használatát jól fontoljátok meg, mivel leszedni nem egy leányálom (hogy finoman fogalmazzak...).




Elsőként a két szemöldöke közé rajzoltam egy szívet, majd kitöltöttem. Ezek után a tussal három vonalat húztam - kettő a szemöldök ívét követi, egy pedig egyenesen felfelé fut. A szemöldök és a két íves vonal közötti részt növekedő pöttyökkel töltöttem ki, a végén egy szívecskével. Ezt fordítva ismételtem meg a vonal felett. Az egyenes vonal mentén ismét pöttyöztem, végül pedig szemceruzával húztam három kisebb vonalat, hogy kitöltsem a maradék területet.


A szájának elsőként a belsejét sötétítettem be egy fekete szemceruzával - pont csak addig, ameddig alapoztam előtte.
Továbbhaladva elkészítettem a varratokat - és az orrot - majd az állára egy kis kacskaringós mintát rajzoltam.




És - a sminket ezennel késznek is nyilvánítom!



Mivel ez egy elég hangsúlyos smink, a hajatokra semmi különlegességet nem javaslok - feltűzhetitek kontyba, vagy összeköthetitek egy copfba, de hagyhatjátok simán, természetesen lógni is, egy kis tupírozással.




Mivel ez egy különleges, csak erre a napra szóló poszt lett, nem hoztam #dailyoutfit-et sem. Viszont: kommentben feltétlenül írjatok véleményt, pipáljatok, iratkozzatok fel, és kövessetek a közösségi oldalakon (linkek az oldalsávban).
Ezúton is még egyszer köszönöm Timinek, hogy segített létrehozni ezt a bejegyzést - és a Blogween bloggereinek a meghívást! :)
További szép estét kívánok nektek és ne felejtsétek megnézni a többiek munkáit sem a lenti linkeken! ♥

Nagy halloween-i ölelés,
SR Blog.

9 megjegyzés:

  1. Szuperesztikusan (ezt a szót most találtam kixddd) nagyon jó ötlet :DDD
    Puszil és imád:: Mimii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon cuki vagy!:D
      Szuperesztikusan imádlak :)

      Törlés
  2. Az elején kicsit furi volt ,hogy olyan nagy lett a karika , de a végére a leengedett hajaddal nagyon jó lett :P

    Ha van kedved , nézz be hozzám :P http://misssziszi.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik :)
      Benézek ;)

      Törlés
  3. miért nem nézel soha a kamerába..?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy egyesek mindenben találnak hibát..

      Törlés
    2. épp nem volt kedve:) Nem azt kell nézni, hanem a sminket.

      Törlés
  4. Nagyon jó az új design! És a poszt is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, a tied is szuper lett! :))

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)