csütörtök, október 23, 2014

VIGYÁZZ, KÉSZ, POSZTOLJ! | Kedvenc évszak


Sziasztok Drágák! Juhéé, őszi szünet! Ti mivel töltitek az ünnepet? Én vagy itthon leszek, bár lehet, hogy kiruccanunk túrázni... Azonban most: Eljött az ideje egy újabb "Vigyázz, kész, posztolj!" bejegyzésnek. E heti kisorsolt témánk a kedvenc évszakok. Nekem sajnos nincs kedvencem, mindegyikben szeretek valamit. A tavaszban a virágokat, a nyárban, a meleget, az őszben a hulló leveleket, a télben a szállingózó hópelyheket... Úgy döntöttem nem fogok válogatni - írok mindenről egy kicsit. 
Egyébként ki megy Joy napokra? (November 7-9.) Én valószínűleg ott leszek, és bevásárolok pár dolgot! Kíváncsi vagyok azonban a Ti kívánságlistáitokra is - kommentben! :)
Bytheway... Hogy tetszik az új, őszies, design?


Kezdjük is az ősszel, mivel most most ez az aktuális. Igaz, hogy iskolaszezon, de belegondolva - ismét találkozunk a barátokkal, akikkel (talán) végig hülyültünk nyáron. Mellesleg itt van a Halloween, ami számomra egy nagyon két oldalú ünnep. Ha Hallottak napjaként tartjuk számon a naptárban, akkor a szomorú oldalát láthatjuk benne. De ha "félretesszük" a magyar hagyományokat és Halloween-ként tekintünk rá, akkor már sokkal murisabb. Beöltözés, smink, cukrok, sütik, ijesztgetés, egy újabb kaland a haverokkal...
Ha pedig nem az ünnepi részt nézzük, számomra az ősz a gyönyörű, színes falevelek és gesztenyék, illetve az illatos, hűsítő esők időszaka. Amikor már épp annyira hideg van, hogy felvehetem a kedvenc kötött pulóvereim és farmerjaim, sálba burkolózhatok, vagy kapucnit húzhatok a fejemre. Hazaérve megihatok egy forró, gyümölcsös teát, a fotelban hátradőlve. De vannak melegebb napok is, amikor még akár egy rövidnadrágot is előkaphatok, esetleg rövid ujjú pólót.
Most szuper őszünk volt/van, rengeteg kedvenc bandám dobott ki új dal, vagy albumot és tökéletesen el vagyok árasztva a kedvenc előadóim tökéletes hangjával.


A tél... Elsőként a közeledő iskolai félévzárás és a hajtás jut eszembe. A tanulós gondolatokat félretéve azonban előkerül a csodálatos hóesés megnyugtató látványt kölcsönző képe. Minden befed a fehér csoda, az emberek sapkát, kesztyűt vesznek fel. A fák levelek nélkül, csupaszon álldogállnak. Nagy hócsaták, hóemberépítések jönnek, rengeteg játék és öröm vár. Forró csokoládét kortyolunk, arcunk kipirosodik, a mosoly mégis ott virít rajta.
Télen születtem, és a névnapom is ekkor van - szóval számomra minden ünnep összegyűlt erre az évszakra. Szeretek ünnepelni, ajándékozni, boldog lenni és megosztani ezt másokkal. Itt van erre tökéletes alkalomnak a szeretet ünnepe, a Karácsony. Jézus születése mindannyiunk számára örömmel teli nap - még egy kicsit jobban egymásra hangolódunk, megajándékozzuk szeretteinket, mézeskalácsot sütünk. A fantasztikus karácsonyi zenékről pedig ne is beszéljünk... Csak, ahw. Ennyit tudok mondani. Szeretem betenni a régebbi CD-ket a lejátszóba, közben díszíteni a fát. Sokkal hangulatosabbá teszik az ünnepet. Azt hiszem elmondhatom, hogy már kialakult hangulatirányzat a "karácsony hangulat".


Majd beköszönt a tavasz. A hó elolvad, hirtelen minden nedves lesz, jön az olvadás időszaka. Az eső is rásegít ebben. A virágok nyílni kezdenek, illatok, friss aromák terjengenek a levegőben. Minden gyönyörű lesz, a fák újra kihajtanak, a madarak csiripelnek. Kezdhetjük elővenni a melegebb időre szóló ruhákat. Az iskolában már bőven átléptünk a második félévbe, érezhetjük a nyári szünidő közeledését.
Elérkezik a Húsvét, a nyuszika hozza az ajándékokat. Tojásokat festegetünk, barkát díszítünk. Kedvenc sorozataink új epizódjait várjuk már tűkön ülve.
Azt hiszem ez a legsemlegesebb évszak számomra. Szeretem is, de annyira nem is. A mellette és ellene szóló érvek kiegyensúlyozzák egymást.


És végül, de nem utolsó sorban a nyár. A legmelegebb, legszárazabb hónap. A nap szinte megszakadás nélkül süt, rövidnadrágban és csinos szoknyákban flangálunk. Lemegyünk a tópartra, fürdünk, fagyizunk, jégkásázunk, mojitozunk... Mindent megteszünk, hogy lehűtsük magunkat az enyhíthetetlen hőségben. Elővesszük a rövid toppokat, lenge ruhákat, a napernyők árnyékában leheveredünk a strandon. Kerülni kezdjük a feketét, és előnyben részesítjük az igazi színeket - főként a világosakat.
Mindenütt virágok, negyven fokos hőség és még tanulnunk sem kell. Végre kicsit szabadnak érezhetjük magunkat, találkozunk a haverokkal, együtt szervezünk izgalmas közös programokat, utazunk, nyaralunk, felfedezzük a világot...
A nyár azt hiszem a második legkedvencebb hónapom, habár a világos bőröm miatt kicsit előnytelen a rengeteg napsütés. Ha nem védem magam naptejjel, pár perc alatt leéghetek.

Szóval ennyi lenne ez a rövidke bejegyzés mára! Lentebb megnézhetitek a többiek posztjait is - ami ajánlott, mivel sok szuper blogger csatlakozott a mozgalomhoz!
Megjegyzés formájában várom a véleményeiteket, illetve az újabbnál-újabb ötleteiteket a bloggal kapcsolatban!
Köszönöm, hogy elolvastátok és velem tartottatok - két napon belül találkozunk egy különlegességgel! :) Jó szünidőt!

Puszi és ölelés,
SR Blog.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)