szerda, november 05, 2014

DIY | Hajcsattáróló/rendszerező


Hello Cukik! Újra suli... És November! De... Az előbb még... Nyár volt... Mi történt?! Azt sem mondhatom, hogy átaludtam egy fél évszakot, de szinte ugyanolyan érzés. Azonban ma megint voltam olyan élénk és kreatívkodtam egy cseppet. Egy nagyon egyszerű, körülbelül tíz perc alatt elkészíthető, ám mégis aranyos és főként praktikus DoItYourself-el érkeztem ma. Remélem, hogy Ti is annyira élvezitek majd, mint én és talán még el is készítitek. Az "összetevőket" is bármely boltban be tudjátok szerezni (na jó, egy hentesüzletben például nem...), illetve a költségek sem fogják meghaladni a pénztárcátokat.
Vágjunk is bele! :)


Amire szükségetek lesz:

  • olló
  • nejlon zacskó (a méret és a szín tetszőleges, én egy kisebb átlátszót használtam)
  • fonal (kötő, horgoló, varró... teljesen lényegtelen - nekem horgoló és kötő volt itthon)
  • cellux/egyéb ragasztó (olyan, ami nem folyékony és nem stift)
  • és természetesen a csatok - amiket külön szeretnétek szelektálni.
Utólag megemlítve ez inkább rendszerezős praktika, és tényleg olyanoknak való, mint én, akik nem akarnak egy cuki dobozra ezreket költeni. Sokkal olcsóbb, igaz, kevésbé mutatós, de helytakarékos is. 
Én a már felsoroltak mellett egy kis kosarat is elővettem, e végén ebbe teszem majd a kész "műveket".



Elsőként megkerestem a zacskó lezárt felét - azt amelyik nem nyitható - ezt valószínűleg egy ilyen "forrasztásról" fogjátok felismerni. Egy körülbelül tíz centiméter magas darabot levágtam, majd a nagyobbikat félretettem.


A kicsi darabomra fókuszálva, levágtam az egyik sarkából egy körülbelül hét centiméteres részt. (A mérések nyugodtan mehetnek szemmértékre, a vágásnak pedig nem kell tökéletesnek lennie.) 
Igazából akkora részt vágjatok ki, amekkora "tartót" szeretnétek, tehát amibe beleférnek a csatok kényelmesen és a lezárásra is van hely.


Mivel a sarkát vágtam ki, csak egy oldalon kell megragasztanom. Kisimítom, hogy az oldalak szépen fedjék egymást, így ragasztok rá egy kicsit hosszabb csíkot, mint amekkora az oldala.


Ezt a csíkot behajtom, rásimítom a másik oldalára is. Mivel nagyobbat vágtam, le kell vágnom a lelógó részeket.


Zárójeles megjegyzés: ha nem a sarkát vágjátok le, hanem olyan részt, ahol csak egy helyen van összeforrasztva - semmi gond, csak itt két oldalt kell az előbb bemutatott módon beragasztanunk.


Kész is a kis zacskónk! 


Mehetnek bele a csatok!


Egy fonallal zárom le: rátekerem majd egy csomó és egy masni kíséretében elkötöm. Ennyi is volt ez a tároló - ugye, megmondtam milyen egyszerű! Készítsetek belőle annyit, amennyit szeretnétek, teljes mértékben rátok van bízva.






Persze, ha nem ilyen kis zacskós megoldást szeretnétek, a boltokban/áruházakban manapság gyönyörű dobozokat lehet kapni, amiben rengeteg csat és hajgumi elfér. Számomra ez azonban egy praktikus megoldásnak bizonyult: kiköt, kivesz, visszaköt - tádám! És nem vesztek el semmit - ami szintén nem utolsó szempont.

Remélem tetszett ez a kis DIY, és majd küldtök nekem képeket, ha esetleg Ti is megcsináljátok! :)
Köszönöm mindenkinek, aki az előző bejegyzéshez írt ötletet - most is nagyon várom őket! (Aki nem tudná miről van szó: ötleteket gyűjtök, azzal kapcsolatban, hogy Ti meg szeretnétek olvasni a blogon. Szóval, ha bármi eszedbe jut: ÍRJ! Sokat segítesz vele...)
Ezer hála, hogy velem voltatok: gyertek vissza két nap múlva - az új VKP bejegyzés idejére!
Kitartást és jó jegyeket kívánok minden sulisnak!

Puszi és ölelés,
SR Blog.

4 megjegyzés:

  1. Számomra nagyon hasznos volt ez a bejegyzés, ugyanis csatok, hajgumik terén elég "rendetlen" vagyok. Tegyük hozzá, hogy nekem vannak dobozaim, de nem árt azon belül is rendeszerezni, nem? (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és tudtam segíteni. És a dobozon belüli rendszerezés terén is igazad van. :)

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)