csütörtök, január 01, 2015

VIGYÁZZ, KÉSZ, POSZTOLJ! | Ilyen volt 2014


Ez az év is elszállt, pedig még csak az előbb kezdődött. Furcsa, de mégis jó belegondolni, hogy mi minden történt idén - szép emlékek jutnak eszembe. Azonban, azt gondolom a személyes élményeket háttérbe szorítva, inkább a blogra fordítanám a szót a mai bejegyzésben. Készüljetek fel egy teljes statisztika átfutásra, régi és új dolgok elemzésére... Egyszóval egy Vigyázz, kész, posztolj! féle évösszefoglalóra. Lássunk is hozzá!
Igen, tudom - szokásom elkésni a a bejegyzésekkel, ahogy ez a mostani poszttal is megtörtént. Köszönhetően annak, hogy a Szilvesztert nem itthon töltöttem, hanem baráti társaságban. De remélem, a kis összefoglalóm majd mindenkit kárpótol (ha a link listába nem is kerülök már be...)! :)

Ugorjunk előre, 2014. Júliusára, amikor is megszületett a Styleriginal. Aki nem olvasta még a legeslegelső posztom, biztosan eltűnődik rajta, hogyan is jött létre ez a furcsa név. Ez kérlek szépen, kedves olvasóm, két egyszerű angol szó összetétele: style - mivel úgy terveztem, hogy a blogom stílussal és irányzatokkal fog foglalkozni; illetve original - mert mindenképp valami egyedit akartam kialakítani. Ennek fényében kialakítottam a saját posztrendszerem - amit fél évig tartottam is. Minden második nap volt bejegyzés, gondolom erre mindenki emlékszik - és talán még a kis #hashtag-ekre is: #myoutfit, #tip, #weeklyobsession, #throwback (ez hamar megszűnt, és helyére költözött a VKP), #freestyle, #somethingineed és #stuckinmymined. Hét témakör, a hét napjaira. Azonban, most az újévben, ez a rendszer megszűnésre ítéltetett, mint ahogy még sok más is a blogon. Ilyen például a címkés rendszer és a régebbi design. De mi van helyette?

Létrehoztam a fejléc alatt egy menüsort, amivel sokkal könnyebben tudtok tájékozódni - igaz, ez is címkékkel működik, de legalább nem kell az oldalsávban órákon keresztül kattintgatni mire megtalálod, amit kerestél. A blog gyorsabban betölt, mivel a linkes effektet is kicseréltem. De, térjünk vissza az összefoglalóra, mert erről még órákig dalolhatnék... 

Még emlékszem, amikor megírtam az első igazi posztomat. Mivel már sok blogom volt és nagy részük enyhe csalódásba torkollott (a körülbelül 3 feliratkozó miatt - akik közül kettő biztos, hogy a barátnőim közül való), remegő kézzel ütöttem le minden billentyűt, és percenként kicseréltem egy-egy szót, vagy félmondatot. Mire elkészült, realizáltam, hogy fotózni is kellett volna, sőt, hogy a ruhákat magamon kellett volna valakivel lefotóztatnom... Mindegy, gondoltam, tökéletes lesz a szőnyegre téve lekapni őket. Hát, így is történt. Mivel nem volt nagy sikere - változtatásokat kellett eszközölnöm a későbbiekben.

Mindezzel a példával arra akarok utalni, hogy a legtöbb mindenre nem is a sok "hogyan blogoljunk" tutoriál tanított meg, hanem az olvasóim. Nektek köszönhetek mindent: hogy rájöttem a hibáimra, hogy tudtam javítani, hogy képes voltam fejleszteni magamon, a tudásomon és az oldalamon. Nélkületek ma nem járna itt a blog, ahol.

Kicsit ugorjunk: Augusztusban elindult a BackToSchool sorozat, az első szezonális cikksorozatom. Minden féléről írtam - és ezek közül került ki kettő legnézettebb bejegyzés is. Mivel láttam, hogy ez a 'seasonal' dolog sikeres volt, Halloween-i és karácsonyi bejegyzés sorozatot is készítettem. Ezek is hasonló eredménnyel zártak - imádtátok a Sugar Skull sminket, és a karácsonyi DIY-okat. Ezekből jövőre (akarom mondani már idén) is lesz, illetve tervezek még közös posztokat készíteni már bloggerekkel, vagy barátnőkkel. Azonban ezek még csak tervek...

Sok bloggerinától kaptam inspirációt. Elkezdtem olvasni a posztjaikat, talán kicsit átvettem azt a tipikusan "beaty/lifestyle" blogger stílust, amit mindannyian - ha csak részben is, de - követnek. Felsorolnék most pár, nagyon inspiráló arcot (és linket): 
Muszáj megemlítenem Laurát, akinek egyszer majdnem nyertem egy nyereményjátékán, illetve a DIY bejegyzései fantasztikusak és mindig kedvet kapok tőlük az alkotásra. 
Panni csodálatos képei és outfit bejegyzései arra sarkallnak, hogy minőségibb fotókat próbáljak készíteni, illetve el is kezdtem gyűjteni egy hasonló kamerára, mint az övé. Mivel YouTube-on is elég aktív vagyok (persze csak mint néző), a videóit is láttam, amik szintén követik blogja kifinomult stílusát és eleganciáját - ez is fogott meg bennük, és remélem, később készít még több videót.
Szilvinek is hálás vagyok, mivel általa kerültem be a Vigyázz, kész, posztolj! tagjai közé. Emellett a social media icons-ról és a lenyíló menüsorról írt bejegyzéseiből is sokat tanultam. Köszönöm!

Hogy mit tervezek még ebben az évben? Nos, az majd egy következő bejegyzés témája lesz, azonban most azon a véleményen vagyok, hogy nézzük meg az év statisztikáit!

Összesen kicsit több, mint 39 ezer oldalmegjelenítést számláltunk idén, illetve 107 feliratkozót. Sajnos nem tudom, mind a százhét darab embert egyesével megölelni, de képzeljétek oda. 
Kedvenc posztotok egy DIY volt, mégpedig a kínai technikás "dobozos" sál, amit 1158-an néztetek meg. Második lett a halloweeni Sugar Skull smink, amit közösen készítettünk el egy barátnőmmel - ez 1003 megtekintést kapott. Dobogós még, a könyv és füzet bekötés, amit szintén a BackToSchool sorozat idején írtam. Ezt 607-en láttátok, de az ebben az érdekes, hogy csak "poénból" írtam, azt gondoltam felesleges lesz, mert már szinte mindenki így köti a könyveit. Úgy néz ki mégsem így történt. A negyedik és ötödik helyen a tanulási tippjeim, illetve a cicaarc smink foglal helyet. 
Elképesztő, hogy naponta körülbelül 200-an néztek fel, új posztok idejében pedig többen is. Egy hónapban kb. 5-6000 nézőm van, bár volt, amikor 7000-re rúgott a szám. Boldoggá tesz, hogy ennyi embert érdekel, amit csinálok. 
Szintén jó dolognak tartom, hogy igaz, hogy Magyarországról kiemelkedő a megtekintés, Románia és az Egyesült Államok van a másik két dobogós helyen. Tetszik ez a nemzetköziség. Illetve, nem csak webről, mobilról is sokan nézitek a blogom, ezért remélem, hogy az új külsővel könnyebb lesz a mobilosok dolga is.
Ha a forgalom forrásait nézzük, egyértelműen Facebookról jöttök a legtöbben - ezt még kitalálni is egyszerű volt, mivel nagyon sokat hirdetek, mikor új bejegyzést teszek fel. A legtöbbet használt keresési kulcsszó pedig a blogom neve volt, illetve az url cím egy részlete. 

Igaz, hogy ez csak egy szűk félév volt az oldal életében, mégis hatalmas dolognak tartom, hogy idáig eljutottam, és nem hagytam abba egy hónap, vagy két hét után (pedig szokásom...). Remélem továbbra is ennyien velem lesztek és támogattok majd 2015-ben is!
Mindenkinek boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok!

BUÉK,
SR. Blog.



     

2 megjegyzés:

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)