csütörtök, február 12, 2015

DIY | A legegyszerűbb ajándék


Sziasztok Cukik! Sajnálom, hogy megint elmaradtam egy kicsit ezzel a bejegyzéssel, de tudjátok mit tesz az iskola - teljesen elment az időérzékem. Mire megszoktam, hogy hétfő van, már kedd lett, mire ráébredtem, hogy kedd és nem hétfő, már szerdát írtunk... Azonban akadt egy kis szabadidőm és mivel az egyik legjobb barátnőm névnapja lesz, összedobtam egy röpke ajándékot. (Nos, ha Lillának hívnak és mellettem ülsz kémián, kérlek ne olvasd ezt tovább, megértésedet köszönöm.)
Mellesleg... Valentin-nap. Nagyon sajnálom, hogy nem valami édes szívecske alakú desszert receptjét, vagy éppen randitippeket tálalok fel ma Nektek, de valljuk be: nem az erősségem a romantika.



Ezt a kis meglepetést leginkább teaimádóknak ajánlom - legalábbis ezt a variációt. Mivel az ötlet eléggé univerzális és egyáltalán nem kerül sokba (sőt, a zsebpénzedből megoldható): könnyedén variálhatod, átalakíthatod kedved szerint.
Tehát, amire szükségünk lesz, hogy elkészítsük ezt az ajándékot:

  • Egy befőttes /csavaros tetejű, esetleg csatos/ üveg,
  • Tea/kávé, vagy bármi amit a barátod/kedvesed/családtagod szeret,
  • Masni/szalag,
  • Apró karton, vagy keményebb lap és valami, amivel ki tudod lyukasztani.
Nos, csupán ez a 4-5 kellék fog kelleni, most pedig nézzük az elkészítés (egyáltalán nem bonyolult) folyamatát.


Íme az üvegünk: lényegtelen, hogy csavarós, reteszelős, csatos, vagy éppen lakatos - a lényeg, hogy legyen egy elegánsabb kinézete (itt arra gondolok, hogy lehetőleg ne egy száz éves befőttes üveggel akarjatok kezdeni). Lehet kicsi, illetve nagy, az űrtartalma is lényegtelen. Sokat nem kell rá költeni: én az enyémet 450 forintért vettem, egy száz forintos üzletben - de ennek ellenére szerintem egész kis takaros.


A teák: Lilla barátosném egy tea-fanatikus-őrült-megszállott-rajongó. Egy szóval nem is lehet kifejezni ezen ital iránti szeretetét. Emiatt döntöttem úgy, hogy névnapjára nem egy tábla csokival lepem meg, hanem inkább valami olyasmivel, amiről kiderül, hogy figyeltem rá az elmúlt hónapokban, mikor beszélgettünk. Mivel osztozunk e szokásunkban, és én is szeretem a teát, illetve naponta fogyasztom - egész kis készletem van otthon. Ezekből válogattam össze mindenféle fajtát: van itt zöld tea, fekete tea, gyümölcs tea, hideg és meleg egyaránt. 
Ha akinek te adni szeretnéd nincs éppen oda a teákért, hanem inkább kávézik, akkor tegyél bele mondjuk 3in1-t. (Azt én is elfogadnám, khm.) Vagy ha nincs semmilyen étel/ital iránt érzett szenvedélye, dobálhatsz bele kis cetliket, amiken a közös emlékeitek vannak. (Lehetőleg szépek - senki nem szeretné jobb napjain azt olvasgatni, hogy "Együtt mentünk a mamád temetésére. Jó volt, csak sírtunk." - Légy kreatív!)


Pár lezser mozdulattal belecsempésztem az összes filtert a csavaros üvegembe, majd lezártam. Nagyon tetszik a textúrája, ahogy kialakult a sok színes filterből - minták és feliratok mindenütt! Ahogy ránézek elönt a szomjúság és én is megkívánok egy finom teát. 


Egy kis kartonlapot megfestettem, majd egy fekete filccel rávéstem a "Boldog névnapot!:)" feliratot. Hogy hogyan lett ilyen "pacnis" a festés? Vízfestékkel csináltam, s ahogy rácseppentettem egy csöpp festéket kicsit ráfújtam, hogy szétterüljön a lapon - ennyi a titka az egésznek. Szerintem ez sokkal egyedibb megoldás, mint a "veszek egy szép üdvözlőlapot és beleírom a dátumot" féle.




És.. tádáám! Kész is van! Szerintem nagyon helyes lett és remélem hétfőn (Február 16.) örülni fog neki! :)

Ha elkészítitek ezt a kis meglepetést az itt leírtak alapján, mindenképp írjatok róla, küldjetek képet, stbstb...! Imádom látni, hogy inspirálóan hatok rátok!
Emellett visszajelzéseket is várok, kommentek, pipák, feliratkozások formájában! Kövessetek a közösségi oldalakon is - amikről linket az oldalsávon találtok! 
Kitartást Cukik és előre is boldog Valentin-napot! ♥

Puszi és ölelés,
SR Blog.

7 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jól jött ez a kis kézzel készített ajándék - apukámnak 20-án lesz a szülinapja! Thanks <3 (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog Névnapot a barátnődnek! Nálunk is van az osztályban Lilla! ^^

      Törlés
    2. Szia! Örülök, hogy tudtam segíteni! :)

      Törlés
  2. Remek ötlet, ezt én is alkalmaztam régen, főleg mikor még egymás neveit húztuk ki a suliban. Mindig volt valami, amit bele tudtam csempészni. Volt, hogy szemes kávét tettem bele, volt olyan, akinek sok színes cukrot :) Örülök, hogy még vannak kreatív emberek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy valaki osztja a nézeteimet! :D

      Törlés
  3. "Együtt mentünk el a mamád temetésére. Jó volt, csak sírtunk" Ez kész!!! :D :D
    Vicces vagy :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megnevettettelek :D

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)