vasárnap, május 03, 2015

DIY | Anyák napja


Sziasztok! Nos, Anyák napja van (sőt, már félig el is múlt), de még egy afféle last minute DIY belefér. Anyukám hozott a világra, ő nevelt fel, gondoskodott rólam, vigyázott rám - az életemért is neki lehetek hálás. Nagyon szeretem és remélem még nagyon sokáig velem lesz jóban-rosszban. Ennek ünneplésére egy virágcsokor mellé alkottam neki egy egyszerű kis személyesebb ajándékot is, amit már az előző posztomban említettem is. 


Amit ma elkészítettem az egy gyönyörű, szegfűre emlékeztető, papírzsebkendő virág. Egyáltalán nem nehéz megcsinálni - akár kisebb gyerekeknek is megy - és sok időt sem vesz igénybe. Emellett egy személyesebb dologgal is előrukkoltam: a bejegyzés végén azt is megtaláljátok!

Amire szükséged lesz hozzá:
  • papírzsepi,
  • hullámcsat,
  • filctoll,
  • olló.


Elsőként egymásra helyezek négy darab zsebkendőt.


Harmonikaszerűen összehajtom őket.


Majd egy hullámcsattal rögzítem.


A széleikből levágok, lehetőleg egyforma méretűre.


A végeit filctollal kiszínezem, hagyom, hogy átitatódjon a vékony anyagon.





Ezután rétegenként felhajtom a széleit, mint a két oldalon.




Szerintem nagyon szép lett a végeredmény, nektek mi a véleményetek?
Most pedig jöhet a plusz!


Mivel a szép virágnak egy vázára is szüksége van, úgy határoztam, készítek egyet. Egy kartonlapot téglatestté hajtogattam, majd összeragasztottam.



Ezt egy szép mintázatú csomagolópapírral borítottam.



Majd legutolsó lépésként apró papírokra ráírtam, hogy miért is szeretem Őt, az édesanyámat. Ezeket összehajtottam és kis gumikkal rögzítve beletettem a virág alá a vázába.

Remélem örülni fog neki! Ti mit készítettetek Anyukátoknak, illetve a család további nőtagjainak? Írjátok meg kommentben, illetve ne felejtsetek el pipálni és a közösségi oldalakon megkeresni!

Ölel Titeket,
Gabi.
     

2 megjegyzés:

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)