péntek, június 26, 2015

DIY | Üveges 'Tumblr' növény


Sziasztok! Több nyáron született barátnőm is van, és mindannyian 'ráfüggtek' erre az életérzésre (és netes lelkiszemetesre), amit Tumblr-nek hív a többség. Egyikőjük (igen, Lilla, ha ezt olvasod, már megint rólad van szó...) igazi természetbarát is egyben, tehát úgy döntöttem ez lesz a tökéletes ajándék számára. Láthatólag örült neki, szóval remélem nektek is be fog válni! ;)



Amire szükségetek lesz ehhez a DIY-hoz, az (természetesen) egy aranyos növény, néhány apró üveg, szükség esetén plusz virágföld, illetve víz. Az én kis fotoszintetizáló barátom az OBI-ból származik, mindössze 320 forintért. A kisebbik üvegben körömlakk, a nagyobbikban pedig lekvár volt. 


Tegyetek egy kis földet az üveg aljára, majd mehet bele a növény. Még egy kis föld, majd víz kerül rá. Figyeljetek arra, hogy óvatosan bánjatok a törékeny kis élőlénnyel, ne törjétek el a szárát, se a levelét.


Dekorációként egy hobbiboltban vásárolt kosárkába tettem a kis üvegeket, majd szállítás előtt egy zacskóba, hogy ne legyen bajuk véletlenül se. Ne felejtsd el, hogy egy növény - akármennyire is csak egy növény - felelősséggel jár. Öntözni és táplálni kell! 


És... Kész is! Ez nem is volt nehéz egyáltalán. Ha van kedvetek készítsétek el a barátaitoknak, családtagjaitoknak, vagy akár csak magatoknak! Igazán pénztárca kímélő és kreatív megoldás!
További szép nyarat kívánok! ♥

Ölelés,
Gabi.

     

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis ötlet, aranyos. (: Szerintem valamikor elkészítek egy ilyet.

    VálaszTörlés
  2. szia! hogy tudtad szétválasztani és/ belepaszírozni abba a kis körömlakkos üvegcsébe?:)

    VálaszTörlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)