vasárnap, július 05, 2015

TIPPEK | Az egészségesebb hajért


Sziasztok! (Most szenteljünk egy percet annak, hogy értékeljük a csodás fényképezős lesifotóm.) A sokadik dolog, amit rengetegen kérdeztetek tőlem, az az volt, hogy hogyan ápolom a hajam. A mai bejegyzést nem a termékeknek szeretném szentelni - azt hagyjuk meg későbbre - inkább néhány apró tippet és trükköt osztanék meg, amit lehet, hogy nem is gondoltatok volna. 
P.S.: Szülinapi Q&A - Kérdezz bátran, bármit (akár kommentben is!)

  • Ne vakargasd a fejbőröd!
Még ha esetleg viszket is, csak óvatosan dörzsöld meg az ujjaiddal, de ne kezdd el vakarni. A vakarással ingereled a faggyúmirigyeket, amik csak elzsírosítják a hajad.

  • Ne dörzsöld a fejbőröd és a hajvégeid a törölközővel!
Miután megmostad a hajad és a törlésre kerül sor ne dörzsöld durván a fejbőröd a törölközővel. (Az előzőleg is említett okok miatt). Ha a hajvégeidet dörzsölgeted, sokkal jobban fog szálkásodni és töredezett lesz. Egyszerűen csak csavard be a hajad a törölközőbe és várj amíg egy kicsit leissza róla a nedvességet.

  • Ne vidd túlzásba a hajmosást!
A friss, jó illatú haj mindannyiunk kedvence, de nem megoldás ha mindennap, vagy minden másnap megmosod. Ettől csak még zsírosabb lesz. Ha nagyon csúnyának érzed a hajad, használj száraz sampont! A hajmosások számát pedig csökkentsd heti egyre, vagy kettőre!

  • Használj a hajtípusodnak megfelelő sampont és balzsamot!
Ez talán mindenki számára egyértelmű. Ha zsíros a hajad, ne használj szárazra való sampont, s fordítva...

  • Használj hajvégápolót!
A fodrászom mondta (miután megszabadított a csúnya hajvégeimtől), hogy azonnal álljak neki hajvégápolót használni. Fontos, hogy megvédjem a hajam a töredezéstől, és ebben a sampon nem tud teljeskörűen segíteni. 


Ezek lennének mára az én hajas tippjeim. Ha neked is van hasonló tapasztalatod, ne félj megosztani! Ne felejts kérdést írni a Q&A-ben, amíg lehetőséged van rá! Holnap új poszttal jövök és... pár nap múlva szülinapunk! ♥ Kellemes nyarat!

Ölelés,
Gabi.

     

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik a blogod, sok jó tippet és tanácsot adsz :)
    Szeretnék kérdezni is :)
    1. Az ismerőseid, barátaid, szüleid tudnak a blogodról? Ha igen mit gondolnak róla?
    2. Melyik az aktuális kedvenc körömlakkod?
    3. Mi volt az eddigi legjobb élményed a nyáron?
    4. Elégedett vagy a külsőddel?
    5. Gondoltál már arra, hogy legyenek olyan bejegyzések a blogon, amiket nem egyedül készítesz el, hanem pl. más bloggerekkel vagy barátaiddal? (pl. BFF tag, közös HAUL, 50 arckifejezés Tag stb)
    6. Mi a véleményed a barátok közötti féltékenységről?
    7. Mi az a szépségbaki ami szerinted a legviccesebben néz ki?
    8. A Styleriginal előtt voltak más blogjaid is?
    9. Nyár végén lesz vissza az iskolába sorozat?
    10. Romantikus alkatnak tartod magadat?


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejha, köszönöm szépen a sok kérdést! Hetedikén érkezik a válasz! :*

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)