vasárnap, október 25, 2015

PERSONAL | Magyar blogger kipróbálni English tea



Sziasztok! Igen, tudom, újabb kihagyás volt. De már rengetegszer említettem, hogy suli, suli, és még több suli... Most viszont végre beköszöntött az őszi szünet, igyekszem mindent bepótolni! Ez persze időbe telik, de mindent megteszek értetek. ♥ Hogy kicsit felfrissítsük az oldalt: új sorozatot indítok! Ne számítsatok tömegesen sok részre, csak néhány teszt és értékelés lesz - külföldi ételekről! Elsőként a mai posztban angol teát készítek, majd kóstolok...



Hihetetlen, hogy ebből a pici piramisforma filterből hamarosan egy bögre mennyei angol tea lesz. Vágjunk is bele!

Így készül:
  1. Szükségetek lesz eredeti angol teafilterre (én egy barátnőmtől kaptam őket, aki Angliában töltötte a nyarat - még egyszer köszi Jenny! ♥)
  2. Forraljatok vizet, körülbelül egy fél bögrényit, majd hagyjátok benne a filtert 7-8 percig ázni!
  3. Ezután jöhet a tej - ízlés szerint. Én pont annyit szoktam, hogy majdnem megteljen a bögre.
  4. Ha édesen szeretitek, mehet bele egy kanál kristálycukor. 

Őszintén szólva srácok, nekem beletelt egy kis időbe mire megszoktam. Elsőre egész furcsa volt, de ahogy egyre többször készítettem magamnak, megszerettem. Ma már elengedhetetlen tartozéka a hetemnek, és nem vagyok hajlandó engedni az "angol tea time"-ból. Úgy gondolom ez egy olyan ital, amit mindenkinek - életében legalább egyszer - meg kell kóstolnia! 


Köszönöm, hogy még itt vagytok velem és olvastok! Hálás vagyok a kitartásotokért, még ezeken a hideg őszi napokon is! Hamarosan új bejegyzéssel jelentkezem, addig csekkoljatok a közösségi oldalakon is! Kellemes szünetet!

Ölelés,
Gabi


     

10 megjegyzés:

  1. Lassan nekem is ki kellene próbálnom. :D

    VálaszTörlés
  2. Tea függő és imádó vagyok, de szégyen, mert sose ittam még angol teát :'D

    VálaszTörlés
  3. Amikor Angliában jártam a családdal, akkor ki nem hagyhattuk a híres teájukat megkóstolni. Nekem nagyon ízlet már az első kortynál is. :D Sok ember undorodva tekint a tejes teára, de amúgy szerintem isteni! (: Be kell szereznem valahonnan real english tea - t. ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg tudom érteni, én is nagyon szeretem :)

      Törlés
  4. Tíz éve élek angolok között, rendszeresen iszom a teájukat, de tíz év nem volt elég hozzá hogy megszeressem. Egyszerűen borzalmas. :) Vagy csak kávé függő vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindenki szereti, ez tény. Nekem is koffein folyik az ereimben, valószínűleg ezért kellett egy kis szokási idő :D

      Törlés
  5. A legjobb tea a világon! :) Imádom!!
    Hosszú-hosszú évek óta iszom. Én kicsit erősebbre csinálom, több vízzel és kevesebb tejjel.
    Mennyei egy jó kis keksszel! :)

    VálaszTörlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)