szerda, július 02, 2014

UPDATED Welcome post


Üdv, kedves erre tévedő!
Pár hónappal ez előtt jutott eszembe, hogy csinálhatnék egy divattal, stílussal foglalkozó blogot. Az ötlet persze akkoriban még csak igen nagy vonalakban fogalmazódott meg bennem, mostanra fejlődött ki - azt hiszem teljesen. 
Mivel nem vagyok divatszakértő, és nem is követem (maximum néha és akkor is csak pár ruhadarab erejéig), ezért nem tartom magam jogosnak egy konkrét divatblog létrehozására - ebből már egyszerűen leszűrhető, hogy ez nem egy szigorúan megkötött témájú, szoros korlátok közé szorított dolog, ami csak a saját műfajában állja meg a helyét. Sokkal inkább egy szabadon szárnyaló fantázia szüleménye, mely nem csak egy korosztálynak szolgál, hanem mindinkább többnek, sőt talán még azt is megkockáztatom, hogy az összesnek.
Mindenkinek szól, akit valamilyen szinten érdekel a stílus. Nem, nem a divat. A STÍLUS. A stílus egy teljesen más dolog, totálisan különbözőnek tartom a divattól. Mivel, minden embernek van egy stílusa, ami lehet lazább, vagy a divathoz kötött. A divat egy egyre újabb és újabb - olykor elég furcsa - dolgokat felvonultató, irányzatokat meghatározó és megújító dolog, a ruhaköltemények 'kreátora'. A ruhákat azonban csak azok az emberek veszik fel, akiknek van stílusa, ízlésvilága és nem láncolják magukat szorosan az egyforma dolgokhoz.
A saját stílusomat teljesen kevertnek - olykor kavarodottnak - tartom, olyannak ami szabad és azt tartalmazza, amit csak akar és jónak talál. Minden ruhához egy emlék köt, vagy egyszerűen csak beléjük szeretek, akárhányszor magamra kapom őket. Nem azért öltözöm fel nap, mint nap, hogy másoknak megfeleljek, hanem csak, és csakis egyedül magamnak. Nem tud felizgatni a társadalom véleménye magammal kapcsolatban. Nem nekik élek, hanem magamnak.
A blog üzenete is ez. Anonymus fogalmazta meg még angolul a tökéletes jelmondatot mindenki számára: "I'm not perfect, but I'm original." ~ "Nem vagyok tökéletes, egyedi(eredeti) vagyok."
Az oldalam neve is innen származtatik: stílussal foglalkozik (style), de mégis eredeti, mivel - ha nem is minden részletében, de - rólam szól (original). Ebből a két bezárójelezett szóból tevődik össze - egy 'o' betűt mellőzve - a 'Styleriginal' kitalált kifejezés, ami végülis a megnevezés lett.
Azt szeretném az embereknek sugározni, hogy nem kell megfelelniük senkinek, csak magunknak - mivel ez szerintem a boldogság legfőbb és egyetlen kulcsa. Mindenki úgy gyönyörű és tökéletes ahogy van, és ha reménytelennek is tűnik, egyszer csak eljön majd az a személy, aki ezt felfedezi bennünk, aki nem feltétlenül külső alapján ítél, majd veszi az időt, plusz a fáradtságot, és hajlandó megismerni. Azért nem kell megváltoznunk teljesen, mert úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég jók. Igenis, el kell hinnie mindenkinek saját magáról, hogy elég jó - még akkor is, ha mások nem hajlandóak megerősíteni ebben. Tartalmas életet kell élnünk, hiszen csak egyszer tehetjük meg.
És ez a blog lesz az életem egyik kitöltője, az a tartalom, amit megtöltök majd olyan dolgokkal, amiket megélek.
Nyitónap /2014.07.07./ után elsőként kétnaponta jelentettem meg posztokat, különböző - napokhoz kötött - témákban. Akik régebb óta olvasnak, biztosan emlékeznek a kis #hashtag-ekre és a minden napra egy topik című dologra, illetve a címkés rendszerre, és még sorolhatnám... És itt jön az újítás, ugyanis 2015. januárjától a blog megújul.

UPDATE: Jelentem, a bonyolult címkés rendszert részben lecseréltem. Felül kialakítottam egy menüsort, hogy mindenki számára egyszerűbb legyen a tájékozódás (bár ez is címkékkel működik), sokkal könnyebbnek vélem. A kétnaponta posztolás rendszere és a különböző témakörök is időhiány miatt megszűntek. A posztok előtt mindig értesítelek majd benneteket Facebook-on és egyéb közösségi oldalakon - talán egy kis sneek peek-et is megosztok majd. ;)

Remélem gyakran visszanéztek majd hozzám, követtek a közösségi site-okon, lájkoltok, followoltok és feliratkoztok a blogra! /Linkeket lentebb találtok, illetve az oldalsávon/

--E-mail-- --Tumblr-- --Facebook (csoport)-- --Facebook (oldal)-- --Polyvore-- --Bloglovin'-- --WeHeartIt--

Előre is bigbig hug meg thx mindenkinek! :D
Egymillió puszi, remélem hamar viszontlátjuk egymást!

Ha elolvastad ezt a posztot, mindenféle bejelentkezés és regisztráció nélkül nyomhatsz egy pipát nekem a megfelelő mezőben itt alatta! Ha pedig rendelkezel blogger/google+ profillal kövess be, és kommentelj, oszd meg velem bátran a véleményed - nem harapok! ;)

Ölelés és kitartás a hétre,
SR Blog.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nekem nagyon tetszik a blogod, olvasni fogom, kivancsi vagyok miket fogsz hozni az egzes temakon belul. Sok sikert a folytatashoz! :)
    Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! :)

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)