Hello, Cukik! Nos, ki várja az őszi szünetet! Az összes blogger és az összes olvasó! (Plusz a diákok és tanárok egész serege...) Hogy miért?! Újítások, izgalmasabb posztok, érdekes témák, és persze Halloween ezerrel! Jól hangzik? Számomra nagyon!
Hogy ez a kis 'promóció' mit takar, azt egyenlőre nem mesélhetem el - minden meglepetés. De térjünk is át a mai bejegyzésre. Sütögettem egy kicsit (nálam ez már nagy dolog) és gondoltam megosztom veletek a két kedvenc receptem.
Aki szereti az édeset, a Nutellát, és az Oreot, az figyeljen!
Egyik recept sem lesz nehéz, villámgyorsan elkészülnek és szuper fincsik! Az első egy Nutellás-kakaós sütemény. Én egyszerűen imádom - egyeseknek kicsit tömény, de szerintem annyi íz kell... a barátaimnak szoktam csinálni és finoman szólva nagyra értékelik. (Éhenkórászok.)
Tehát kezdjünk is hozzá!
Hozzávalók:
Aki szereti az édeset, a Nutellát, és az Oreot, az figyeljen!
Egyik recept sem lesz nehéz, villámgyorsan elkészülnek és szuper fincsik! Az első egy Nutellás-kakaós sütemény. Én egyszerűen imádom - egyeseknek kicsit tömény, de szerintem annyi íz kell... a barátaimnak szoktam csinálni és finoman szólva nagyra értékelik. (Éhenkórászok.)
Tehát kezdjünk is hozzá!
Hozzávalók:
- Liszt
- Kakaópor
- Porcukor/kristálycukor (én porcukrot használtam)
- Vaj/margarin (én margarint használtam)
- Nutella
- Tej
- Tojás
Ezeken kívül szükségetek lesz még: egy nagyobb tálkára, amit be lehet tenni a mikróba (ez lehet bögre is), illetve én egy kisebb tálat is elővettem (a tojás miatt), és természetesen a kanalak, kések és villák is legyenek kéznél.
Elsőként megmosok egy darab tojást, kiütöm a kisebb tálamba, majd felverem. Akkor mondható késznek, ha ilyen szép, egyenletesen sárga színe van - persze nem kell tokéletesnek lennie. (Ez a lépés kihagyható, abban az esetben, ha az összekeverésnél szeretnétek csak úgy beletenni a tojás, és kavargatás közben eloszlatni a masszában. Bár számomra ez így egyszerűbb, az a kis mosogatni való meg nem számít...)
Eközben a nagyobb edényembe 2 nagyobb evőkanál liszt, ugyanennyi kakaópor és egy evőkanál porcukor (vagy kristálycukor) kerül. Kicsit összekeverem őket és igyekszem a keményebb porcukor golyócskákat szétmorzsolni egy kanállal, hogy később ne legyenek csomók a masszában.
Majd egy evőkanál vaj kerül a már összekevert porokhoz. Nyugodtan használhattok margarint is - én is azt tettem - illetve egyéb növényi olajos készítményeket.
Végül a többi hozzávaló is belekerül: az előre felvert egy darab tojás, körülbelül két evőkanál tej, és két evőkanál Nutella. Ezek után alaposan összekeverem - minél csomómentesebb annál jobb.
Miután összekevertem a tésztámat, ehhez hasonló eredmény tárult a szemem elé, Ugyan még kicsit csomós, de ezek vajdarabkák - amiknek egyenlőre nem sikerült elolvadniuk. Ezt a problémát a mikróm megoldotta. Arra figyeljetek, hogy keményebb cukor, illetve liszt darabok ne legyenek benne, mert arra ráharapni nem egy kellemes érzés...
Eljött az ideje, hogy a sütikénk a mikróba kerüljön, egy magasabb (nálam hármas) fokozatra és kettő, két és fél percig süljön.
A végeredmény NAGYON forró, tanácsolom egy kesztyű, vagy konyharuha használatát a kivételkor - nehogy megégessétek a kezeteket! Egy villával ellenőrizzétek, hogy eléggé megsült e. Tegyétek félre, pár perc alatt hagyjátok kihűlni, és egy evőeszköz segítségével vegyétek ki a tálból. Ezután már vágható állapotban van - ha nem találjátok elég édesnek, mehet egy kis nutella, vagy csokiszirup a tetejére.
Kész is vagyunk!
A következő édességbe Oreo kekszeket fogunk tenni - én nem kaptam kimondottan ezt a márkát, szóval egy ugyanolyan (Aldi-ban vásárolt) "fake Oreo"-t fogok használni. Szerintem ez más fajta keksszel is finom - legközelebb kipróbálom úgy, és megírom az eredményt! :)
Kezdjük is!
Hozzávalók:
- Liszt
- Porcukor
- Oreo (vagy más, hozzá hasonló keksz)
- Tojás
- Olaj
- Tej
Ezeken kívül ismét két tálra lesz szükségünk. Plusz, ha úgy csináljátok, mint én, akkor egy vágódeszka, egy klopfoló (vagy kalapács), illetve egy nejlon zacskó is kelleni fog. A kanál, a villa és a kés pedig szerintem már alap dolog...
Elsőként egy kisebb zacskóba teszem a kekszeket (én öt darabot használtam fel) és egy vágódeszkára helyezem a kis csomagomat. Egy húsklopfoló fás részével (NEM a szegecses, fémes rész, hanem a fejének az a fele, ahol nincsenek fogai), megcsapkodom a kekszeket, amíg poros állagot nem kapnak - nem kell tökéletesnek lennie, elég ha darabosra törjük.
A darabos kekszet egy nagyobb tálba teszem, illetve egy tojást kiütök egy másik, kisebb tálba.
Most következik a többi hozzávaló.
A tojást felverem. A kekszhez hozzáadok négy evőkanál lisztet és ugyanennyi porcukrot. Ismét igyekszem elkeverni a csomókat, hogy később ne kelljen vele bajlódni.
Ezek után következik 3 evőkanál tej, ugyanennyi olaj, és a tojás. A hozzávalókat csomómentesre keverem (nem baj ha a keksz kicsit darabos, illetve az sem számít, ha a massza világosabb).
A mikróba teszem, körülbelül 2-2,5 percre, nagyobb (3-as) fokozatra.
És el is készültünk mind a két sütivel! Remélem nektek is ízlik majd - készítsétek el a barátoknak, családnak és mindenkinek, aki édességrajongó! Jó étvágyat hozzá! :)
Remélem tetszett a mai poszt és kedveteket lelitek a sütikben! Ha szeretnétek több ilyen főzőcskézős bejegyzést, írjátok meg kommentben, illetve pipáljatok! :) A feliratkozást és a közösségi linkeket az oldalsávon megtaláljátok!
Puszi és ölelés,
SR Blog.
A mikrós sütik valóban életmentő találmányok, főleg az egyetemisták számára :D
VálaszTörlésEl tudom képzelni... :D
Törlés